Русия въведе забрана за няколко представители на Европейския съюз да влизат

...
Русия въведе забрана за няколко представители на Европейския съюз да влизат
Коментари Харесай

Русия наложи забрана за няколко представители на ЕС да влизат на територията ѝ |

Русия въведе възбрана за няколко представители на Европейския съюз да влизат на територията й.

В официално съобщение на руското външно министерство се споделя, че мярката е в отговор на " неуместната политика на едностранни наказания " на Брюксел.

В черния лист влизат " ръководители на европейски частни военни компании (ЧВК) ", както и представители на властови органи, които " носят персонална отговорност за воденето на антируска политика ". Не се оповестяват обаче имената на попадналите под въведените през днешния ден ограничавания.

" Руските ответни ограничения засягат преди всичко ръководителите на обособени европейски ЧВК, настоящи в разнообразни райони на света, които по незнайни аргументи не провокират алергия у брюкселските еврочиновници. В листата са включени и представители на силови ведомства, на органи на законодателната и изпълнителната власт в редица страни членки на Европейски Съюз, носещи персонална отговорност за прокарването на антируска политика и налагането на ограничения, накърняващи законни права на рускоезични поданици и медии ", написа в известието на съветското външно министерство.

Ведомството добавя, че Европейски Съюз продължава " непозволената си, деструктивна и безсмислена политика на едностранни ограничавания против Русия ".

В края на декември Съветът на Европейски Съюз утвърди наказания против хипотетични членове на частната съветска военна компания " Вагнер " и три свързани с нея компании. Брюксел посочи, че рестриктивните мерки се постановат за дейности в Либия, Сирия, на територията на Украйна и в Централноафриканската република.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР